Home / СУС Велес / Одбојкарките на ССОУ “Коле Неделковски“ први на зонските натпревари во организација на ФУСМ

Одбојкарките на ССОУ “Коле Неделковски“ први на зонските натпревари во организација на ФУСМ

На 09.12.2021 год. (четврток) во спортската сала при СОУ “Гоце Делчев“ во Валандово во организација на Федерација на училишен спорт на Македонија (ФУСМ), се одиграа зонски натпревари во одбојка женски за средни училишта – ЗОНА ВЕЛЕС, каде се одиграа три натпревари и тоа:

ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес

Прв натпревар
ССОУ “Коле Неделковски” Велес 2
СОУ”Гимназија Кочо Рацин“ Велес 1
(21:25, 17:25, 15:11)
Втор натпревар
ССОУ “Коле Неделковски” Велес 2
СОУ “Гоце Делчев“ Валандово 0
(25:19, 25:15)
Трет натпревар
СОУ”Гимназија Кочо Рацин“ Велес 2
СОУ “Гоце Делчев“ Валандово 1
(25:22, 12:25, 15:13)

СОУ “Гимназија Кочо Рацин“ Велес

I место : ССОУ “Коле Неделковски” Велес   II место : СОУ”Гимназија Кочо Рацин“ Велес III место : СОУ “Гоце Делчев“ Валандово   

СОУ “Гоце Делчев“ Валандово

Одбојкарската екипа (ж) на ССОУ “Коле Неделковски“ од Велес ја сочинуваа:
Ангела Темелкова 3-4 клас
Магдалена Ристовска 3-7 клас
Ева Панова 2-6 клас
Вероника Илиевска 2-7 клас
Мартина Стеваноска 2-5 клас
Ангела Гаврилова 2-8 клас
Сања Перчинкова 3-7 клас
Горана Лазовска 3-7 клас
Драгана Трипчевска 3-5 клас
Викторија Ристовска 2-5 клас
Бојана Хаџиева 3-5 клас
Мила Шопова 1-5 клас

На регионалните натпревари продолжува екипата на ССОУ “Коле Неделковски” од Велес Екипата на ССОУ “Коле Неделковски“ од Велес ја предводеше професорот по спорт и спортски активности м-р Ангелче Гушев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*