Home / СУС Велес / Одбојкарките на ООУ “Васил Главинов“ први на општинските натпревари

Одбојкарките на ООУ “Васил Главинов“ први на општинските натпревари

На 18.10.2022 год и 19.10.2022 год. се одиграа општинските натпревари по одбојка (женски) во спортска сала на ООУ“Васил Главионв“ во Велес помеѓу екипите на ООУ“Панко Брашнаров“ , ООУ“СВ.Кирил и Методиј“ и ООУ“Васил Главинов“. Првото место  го освои екипата на OOУ “Васил Главинов“ претводена од наставниците Милан Радевски и Лазо Радевски со победи од 2-0 во сетови против екипата на ООУ “Панко Брашнаров“  и 2-0 во сетови против екипата на ООУ “Св.Кирил и Методиј“. Второто место го освои екипата на ООУ “Св.Кирил и Методиј“ со победа против екипата на ООУ “Панко Брашнаров“ од 2-1 во сетови и трето место е екипата на ООУ “Панко Брашнаров“.

Милан Радевски

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*