Home / СУС Велес / Одбојкарите на ССОУ “Коле Неделковски“ први на општинските натпревари

Одбојкарите на ССОУ “Коле Неделковски“ први на општинските натпревари

Во организација на Сојузот  на училишен спорт на Велес, на 14.10.2022 год. (петок) се организирааше општинската лига во одбојка (машки) средно образование. Натпреварите се одиграа во спортската сала при ССОУ “Коле Неделковски“ во Велес. Финалниот натпревар го одиграа одбојкарските екипи на ССОУ “Коле Неделковски“ и СОУ “Гимназија Кочо Рацин“.

Одбојкарска екипа на ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес

Подобра беше екипата на ССОУ Коле Недлковски која што победи со резултат 2:1 во сетови. За екипата на ССОУ “Коле Неделковски“ настапија следните ученици: Давид Николов    1-7, Христијан Андовски 4-4, Дарко Жабев 1-6, Баже Николов 2-8,  Петар Крлев  1-7, Мартин Велков1-7, Никола Перовски 2-8, Павел Ѓоргиев1-5, Петар Неделчев 1-5, Марко Ташев 1-5, Димитар Ристовски    1-7, Бојан Анишиќ  и 1-6 и Бојан Стојанов 1-6.

СОУ “Гимназија Кочо Рацин“ – Велес

Екипата ја предводеше наставникот по спорт и спортски активности, м-р Ангелче Гушев. Со оваа екипата на нашето училиште продолжува на зонските натпревари во рамките на Федерација на училишен спорт на Македонија – Зона Велес

Интернационалниот одбојкарски судија Орданче Амбарков

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*