Home / СУС Велес / Одбојкарите на ССОУ “Коле Неделковски“ од Велес втори на зонските натпревари

Одбојкарите на ССОУ “Коле Неделковски“ од Велес втори на зонските натпревари

На 14.12.2021 год. (вторник) во спортската сала при ССОУ “Коле Неделковски“ во Велес во рамките на патроните
активности на училиштето беа организирани зонските натпревари во одбојка (машки) за средно образование – ЗОНА ВЕЛЕС во организација на Федерација на училишен спорт на Македонија, а ССОУ “Коле Неделковски“од Велес воедно беше и домаќин

ССОУ “Коле Неделковски“ Велес

Постигнати се следните резултати:
СОУ “Гимназија Кочо Рацин“ Велес : СОУ “Гоце Делчев“ Валандово 2:0
ССОУ “Коле Неделковски“ Велес : СОУ “Гоце Делчев“ Валандово“ 2:0
СОУ “Гимназија Кочо Рацин“ Велес: ССОУ “Коле Неделковски“ Велес 2:0

СОУ “Гимназија Кочо Рацин“ Велес

Табела:
I место:. СОУ “Гимназија Кочо Рацин“ Велес
II место: ССОУ “Коле Неделковски“ Велес
III место. СОУ “Гоце Делчев“ Валандово“

СОУ “Гоце Делчев“ Валандово

Екипата на ССОУ “Коле Неделковски“ Велес ја сочинуваа:
Христијан Андовски 3-6 клас
Никола Северов 3-6 клас
Матеј Кировски 2-7 клас
Виктор Илиев 2-7 клас
Баже Николов 1-8 клас
Никола Перовски 1-8 клас
Виктор Петрушев 4-5 клас
Филип Ковилов 4-6 клас
Александар Миланов 2-6 клас
Мартин Настовски 2-6 клас

Екипата на ССОУ “Коле Неделковски“ Велес ја предводеше професорот по спорт и спортски активности м-р Ангелче Гушев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*