Home / СУС Велес / Меѓународни училишни натпревари во одбојка

Меѓународни училишни натпревари во одбојка

igra poljaciСредното училиште “Коле Неделковски“ како домакин  на  средното училиште   „Станислав Сташица“- Новогард од Република Полска на 27.5.2016 год. (петок)   организираше спортски натпревари помегу учениците од двете училишта.   Во рамките на спортските натпревари се организираа натпревари во одбојка.  Натпреварите се одржаа во женска конкуренција и беа  од спортско-рекретативен карактер,  но сепак домакините беа минимално подбри.  На крајот  од натпреварите ученичките екипи на средното училиште “Станислав Сташица“  за големата фер плеј игра го добија  “Големиот пехарот“ за покажани   успешни спортски  рзултати помегу двете наши збратимени училишта.

м-р Ангелче Гушев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu