Home / Спортски настани / Спортски настани / МВК Велес пример за спортски успеси

МВК Велес пример за спортски успеси

mvk veles

МВК Велес го продолжува контунуитетот во освојување на признанија. Оваа 2015 година велосипедскиот клуб  е повторно со највисоки признанија, двајца шампиони на ранг-листа, двајца вицешампиони и еден трето пласиран во поединечна конкуренција, екипно вицешампиони во категорија У-15 и У-13 и вицешампиони во друмски велосипедизам .

*Виктор Ванчевски победник на ранг-листа У-15.
*Кристијан Ванчевски победник на ранг-листа кадети.
*Александар Филиповски втор на ранг-листа кадети.
*Дарко Есенчев трет на ранг-листа кадети.
*Кристијан Николов втор на ранг-листа јуниори.
*МВК Велес втори на ранг-листа У-15 и У-13.
*МВК Велес втори на ранг-листа

 

Извор: www.facebook.com/mvkveles/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*