Home / СУС Велес / Одбојкарите на ССОУ “Коле Неделковски“ обезбедија учество на Гимназијада Тетово 2018

Одбојкарите на ССОУ “Коле Неделковски“ обезбедија учество на Гимназијада Тетово 2018

Согласно со календарот на Регионални натпревари – турнири за сезоната 2017-2018 година, на 20.4.2018 год. (петок) се реализираше РЕГИОНАЛНИОТ турнир во ОДБОЈКА за СРЕДНИ училишта во МАШКА конкуренција. Натпреварите се реализираа во спортска сала при ООУ “Димитар Влахов“ во ШТИП. На овој Регионален турнир, учествуваат следните училишни екипи – претставници на зоните:
Зона СТРУМИЦА – СОУ “ Никола Карев “ – СТРУМИЦА
Зона ВЕЛЕС – ССОУ “ Коле Неделковски “ – ВЕЛЕС
Зона КУМАНОВО – СОУ “ Н. Н. Борче “ – ПРОБИШТИП
Зона КОЧАНИ – /

Резултати:
СОУ  “Никола Карев“ – СТРУМИЦА  2 : 0   СОУ “ Н. Н. Борче “ – ПРОБИШТИП
ССОУ  “Коле Неделковски“ – ВЕЛЕС 2 : 0  СОУ “ Н. Н. Борче “ – ПРОБИШТИП
Според постигнатите резултати на овој Регионалниот турнир, победнички прво пласирани екипи на СОУ “ Никола Карев “ – СТРУМИЦА и ССОУ “ Коле Неделковски “ – ВЕЛЕС, обезбедија пласман и учество на ДСИ за средни училишта – “Гимназијада ТЕТОВО 2018“. Одбојкарската екипа на ССОУ “Коле Неделковски“ Велес, работи под менторство на професорот по спорт и спортски активности, м-р Ангелче Гушев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu