Систем 3 : 1

Овој систем е дефанзивен. Распоредот на играчите на теренот е следен: три играчи се во близина на сопствениот гол и тоа еден централно поставен, а останатите два се наоѓаат бочно скоро во иста рамнина. Четвртиот играч се наога истурен пред противничкиот гол. Смислата на овој систем е чување на топката во свој посед и нејзино кружење со т.н. осмици помегу трите играчи. Со добра организација и молњевито преминување  во напад преку сигурно и добро поставеното сидро во протовничката половина со завршница од 2 до 3 играчи.  Овој систем се користи во периодот на чување на резултатот или кога се посакува да се умртви играта што по далеку од противничкиот гол со идеја молњевито да се тргне во напад или контра напад.

проф. Ангелче Гушев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu