Home / Колективни спортови / Play sight – софтвер за следење и анализа на тренажниот процес

Play sight – софтвер за следење и анализа на тренажниот процес

playsing“Play sight“ е еден од нај успешните софтвери за следење и анализа на комплетниот тренажен процес, но и на натпреварувачките активности во реално време во спортот. Нај распространет е во НБА лигата, американската колеџ лигата како и во тенисот. Со овааа програма се дава можност на тренерот да може во целост да им ги покаже на играчите во текот на тренингот детали од самиот тренинг, како и истовремено да им испорача задачи за следниот тренинг.
Макаби Кастро Тел Авив е првиот клуб во светот кој го има инсталирано овој систем и со него е во можност сите свои активности да ги снима, следи, анализира и тоа групно од различни агли.
Треба да се напомене дека во текот на овој месец предвидена и промоција на оваа програма на тренерите во Бундес лигата. Како што се одвиваат работите “Play sight“ софтверот влегува сериозно во најјаката ракометна лига на светот.

 

м-р Ангелче Гушев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*