Home / Колективни спортови / “Бабл – фудбал“ – повеќе од забава

“Бабл – фудбал“ – повеќе од забава

1“Бабл-фудбалот“ навистина е вид на фудбалска игра, но сепак  не е онаа класична фудбалска игра. Ова е вид на кинезиолошко-рекреативна активност каде што  натпреварувачите трчаат во специален балон т.н “гумен меур“. Замислете се самите кога би го навлекле на себе “гумениот меур“ и влезете во магичноста на оваа рекреативна игра, односно да јуришате кон противничкиот гол. На прв поглед изгледа забавно, но сепак дали сте подготвени да ја осетите магијата на оваа игра ? Погледајте го видеото.

м-р Ангелче Гушев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu