Home / Престој во природа / Ориентација во природа / 9то Ноемвриска Благодарница за извидниците од Велес

9то Ноемвриска Благодарница за извидниците од Велес

OdredВо рамките на прославата по повод 9ти Ноември – Денот на ослободување на на град Велес, извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес од страна на Советот на Општина Велес до Благодарница за афирмација и промоција на Општина Велес за 2013 год.  Со ова општинско признание се стави круна на 60 години активно работење на 35.000 извидници кои поминаа низ извидничкиот одред “Димитар Влахов“ Велес, на сите седум носечки генерации кои испишаа неизбришлив извиднички траг преку кои во целост го пезентиравме нашиот град Велес, нашата држана Република Македонија. 9то Ноемвриската награда е награда со која што го заокруживме и ставивме круна на еден циклус од 60 години на неформално образование на младите во Општина Велес, круна на големата љубов кон нашиот град местото каде што растеме и се воспитуваме. Благодарност до Општина Велес

Извиднички одред “Димитар Влахов“ Велес – 60 години со ВАС !!!
Горди сме на традицијата !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*