Home / Методика на ФЗО / Што е физичка активност ?

Што е физичка активност ?

Sportovi
Физичката активност е секое движење на телото како последица на мускулните контракции кои доведуваат до потрошувачка на енергија. Физичката активност опфаќа широк спектар на активности, игри, телесно вежбање, натпреварувачки спортски дисциплини, но и физички напрегања во тек на  професионални активности или со еден збор секој вид на физичка работа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*