Home / Кондициска подготовка / Што е кондиционен тренинг ?

Што е кондиционен тренинг ?

trening1Кондиционен тренинг е процес на подобрување на моторичките  способности (сила, издржливост, брзина, флексибилност, координација, прецизност, агилност, рамнотежа) и функционални (аеробни и анаеробни) капацитети и способности , морфолошките карактеристики, здравствениот  статус кај спортистите, учениците или рекреативните спортисти, како за одредена цел и потреба за усовршување на моторичките вештини !

Која е целта кондициониот  тренинг ?
Целта на кондициониот тренинг е користење на некои хипотетички дефиниран оператор -спортисти, ученици или рекреативци  (број на повторувања на една вежба), од почетна (иницијална) состојба па се до претворање во финална  (посакувана) состојба! Веројатно многумина и од вас сте горди кога знаете дека имате  направено и одработено добар тренинг и сте дале се од себе и сте создале понатамошна  мотивација за тренинг со создадено и оформено чувство да после тренингот, се појавуваат  видливи резултати.

проф. Ангелче Гушев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu