Цимет

cimet-i-medЗачин кој врши детоксификација, ги оживува ткивата, воедно има и својство на ублажување  болка. Тоје  е ефикасен против  кашлица, го подобрува варењето на храната, го поттикнува потењето. Циметот  има антиоксидативни, антибактериски, антивоспалителни и антиканцерогени  својства . Може да  го намали крвниот притисок, холестеролот, како и  количината на телесните масти. Ова се главните причини поради кои циметот е зачин кој треба да  е суштински дел од вашата исхрана.

проф. Ангелче Гушев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*