Home / Кондициска подготовка / … учеството во спортски активности

… учеството во спортски активности

Хроничарите на развојот на спортот денес се едногласни во оценката дека етничката, половата и расната припадност кои некогаш биле отворена пречка или во еден период биле прикриен лимитирачки фактор за учество во спортски активности, денес се надминати и трансформирани во нерелевантни и нелимитирачки фактори. Но, еден од факторите кои се уште има силно влијание е економско-социјалниот статус како латентна пречка за индивидуален пристап до одреден спорт, доколку истиот бара позначајни финансиски инвестиции во смисла на опрема и тренинг, а во неможност од финансирање од надворешни извори.

м-р Ангелче Гушев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu