Home / Кондициска подготовка / Тренингот со тегови

Тренингот со тегови

Тренингот со тегови ве прави по паметни.  Голем број на луге сметаат дека од теговите треба да бегате,  затоа што можете да “отупите“, но истражувањата го покажале спротивното.  Вежбањето со тегови влијае на растот на нервни клетки во мозокот со што  се подобрува интелегенцијата. Докажано е дека мозочните вијуги многу подобро  работат после тренингот со тежини, во однос на аеробикот, а влијае и на  подобар проток на крв во мозокот.  Значи станетете попаметни со “пумпање“ на своите мускули.

 

м-р Ангелче Гушев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*