Home / Методика на ФЗО / Тестот на Државата Њујорк

Тестот на Државата Њујорк

Testot na drzavata NjujorkЕдна од методите за проценување на телесното држење, а која спаѓа во индиректните методи е   методот  кога субјектот се споредува со однапред подготвени цртежи или слики , а тоа тестот на Државата Њујорк . Методата (Тестот на Државата Њујорк) се состои во тоа што оценувачот треба да спореди одредени сегмети од телото на единката со постоечки 13 нацртани делови на телото со по три слики како критериум. Оценувањето се врши со 1, 3 и 5 поени. вкупниот збир може да изнесува од 13 до 65 поени. Целокупните сегменти за оценување ги имате тука: Testot na drzavata Njujork

Овој материјал  беше презентиран на семинарот  “Континуирана едукација за часот по физичко образование“ одржан во Куманово на 23.9.2014 год, од страна на професорот од ФФК,  Серјожа Гонтарев

проф. Ангелче Гушев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu