Home / СУС Велес / Спортски натпревари во знак на патронот

Спортски натпревари во знак на патронот

tabla ssoknВо рамките на активностите  по повод патрониот празник на ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес, на  18.12.2013 год. (среда) се организираа и спортски активности со учество на екипи од основните општински училишта од Велес и учениците од прва година при нашето училиште. На овие спортски натпревари кои беа од ревиален карактер учество земаа следните училишта и тоа:  ООУ “ЈХК – Џинот“ со екипа во кошарка женски, ООУ “Благој Кирков“со екипа во футсал машки , ООУ “Св. Кирил и Методиј“со екипа во футсал женски  и ООУ “Васил Главинов“ зема учество со машка екипа во кошарка.  Во рамките на овие ревиални натпревари постигнати се следните резултати:
ФУТСАЛ МАШКИ
ССОУ “Коле Неделковски“  – ООУ “Благој Кирков“     3:2
ФУТСАЛ ЖЕНСКИ
ССОУ “Коле Неделковски“  – ООУ “Св. Кирил и Методиј “     4:2
КОШАРКА ЖЕНСКИ
ССОУ “Коле Неделковски“  – ООУ “ЈХК – Џинот“     15:8
КОШАРКА МАШКИ
ССОУ “Коле Неделковски“  – ООУ “Васил Главинов “     13:28

Ментори на спортските екипи од основно образование беа:
Тодор Сутинов – ООУ “Благој Кирков“
Љубиша Стојков – ООУ “Св. Кирил и Методиј “
Татјана Арсова – ООУ “Васил Главинов “
Марјан Јорданов – ООУ “ЈХК – Џинот“

Ментори на училишните спортски екипи на  ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес
Ангелче Гушев
Златко Здравковски
Леонид Таневски

   IMG_5026    IMG_5002

  IMG_5005     IMG_4995

  IMG_5008     IMG_5001

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu