Home / Методика на ФЗО / Современи концепти на физичкото образование

Современи концепти на физичкото образование

Зошто ни е потребен нов концепт на ФЗО/ССА ?

Наставата по ФЗО/ССА кај нас и во Светот не ги дава очекуваните резултати, а кои ние самите како педагози ги очекуваме. Па затоа треба да се бараат начини и да се осмислат нови концепти на ФЗО/ССА. Се поставува серозно прашањето: дали ни е потребен ваков модел на настава на ФЗО/ССА во образовниот така и во воспитниот процес во Република Македонија. Новите концепти на ФЗО/ССА главно треба да се поврзани со план и програма односно КУРИКУЛУМ кои што во целост ке ги поддржи потребите на учениците .

За новите концепти на ФЗО/ССА, Центарот за Кинезиологија Велес Ви ги претставува своите ставови и препораки. Целокупните препораки можете да ги видите на следната презентација: https://kineziologija.mk/wp-content/uploads/2019/10/Sovremenite-koncepti-na-FZO_SSA.pdf

м-р Ангелче Гушев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu