Home / Исхрана на спортистите / Сите ние треба добро да знаеме за ова …

Сите ние треба добро да знаеме за ова …

1.Стомакот се плаши кога не појадувате.
2.Бубрезите стравуваат кога не испиете десет чаши вода за 24 часа.
3.Жолчното кесе е исплашено кога не спиете после 23 часот и не се будите во зори.
4.Тенкото црево се плаши кога јадете ладна храна со истечен рок
5.Дебелото црево се плаши кога јадете повеќе пржена и зачинета храна
6.Белите дробови се плашат кога вдишувате чад, загаден воздух и чад од цигари
7.Црниот дроб е исплашен кога јадете тешка пржена храна, брза храна и пиете алкохол
8.Срцето се плаши кога јадеш храна со многу сол и холестерол

9.Панкреасот се плаши кога јадеш премногу шеќер и слатко.
10.Очите се плашат кога седите многу гледајќи во вашиот телефон или работите на компјутер во темница.
11.Мозокот се плаши кога размислуваш негативно.

Грижете се за различните делови од телото и не ги плашите. Сите овие органи не се достапни на пазарот. Скапи се и веројатно не можат да си дозволат навремена замена. Затоа, одржувајте ги вашите органи здрави.

м-р Ангелче Гушев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*