Home / Методика на ФЗО / Пуштање на летала – змаеви

Пуштање на летала – змаеви

2q6-kite-fВетровитите пролетни денови се идеални за пуштањето на летала т.н  Змаеви до определени височи. Денеска е многу лесно да се пронајде летало затоа што тоа го има скоро во сите кинески продавници. Оваа кинезиолошко-рекреативна игра е многу корисна затоа што со самото подигање на леталото, детето има големи физички напрегање во форма на трчање, кое што допринесува во подогање на неговата  моторичка способност. Како кинезиолошко-рекреативна активност треба да се реализира на голема отворена тревната површина , ливада. Треба да се создадат услови за подигање на леталата – Змаеви, а воедно и да се избегнуваат дрвјата (се сеќавате ли на Чарли Браун и неговото дрво кое јаде змаеви ? Сите дрвја се исти.

м-р Ангелче Гушев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu