Home / Кондициска подготовка / Мускулната дефиниција и еден куп митови !

Мускулната дефиниција и еден куп митови !

muskul_def 1Многумина  споменуваат  дека постои посебен  тренинг за дефинирање и дизајнирање на мускулатурата  и  тоа со повторувања од 20-30 пати на определена физичка активност. Ова целосно е бесмислено, а  без да се знае дека  дефиницијата  на “вистинскиот мускул” е во  кујната. Исто така, голема грешка е  и верувањето  дека  мастите  може да се отстраната  на пример со подигање на трупот од лежење на грб и лежење на мев (стомачни и грбни). Со овие подигања  само ги стимулираме  мускулните групи … Треба да се знае дека масти се топат  по целото тело, а не како вие сакате, прилагодувајте ја  исхраната со  вежбањето и тренингот  и ќе бидете многу задоволни … Мојата дефиниција на мускулната маса претставува: ” Дефинирањето на  мускулите е во  однос на  масното ткиво, која го прекрива мускулут  –  значи ако имаме мал процент на масно ткиво  ние ќе имаме квалитетна  мускулна дефиниција.

проф. Ангелче Гушев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*