Home / Методика на ФЗО / Мерење на моторички способности на учениците

Мерење на моторички способности на учениците

Во оваа статија сакам да Ви претставам дел од моторички тестови преку кои ќе ги утврдиме моторичките способности на учениците. Со добиените резултати од  реализираните тестови ќе успееме да добиеме проценка на доста комплесни моторички карактеристики кај учениците.  За успешно реализирање на овие моторички тестови потребни   ни се следните инструменти: метална мерна лента, палка за извртување со пластична мерна лента со граничник, клупа за длабок претклон, основа за тапинг со рака и со нога,  пластични чуњеви, штоперка, голем агломер, легнати скали.  За бележење на резултатите се користи специјно подготвена табела во која се белажат сите добиени резултати.

м-р Ангелче Гушев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu