Home / Методика на ФЗО / Континуирано усовршување на наставниците по ФЗО, основа за професионално напредување

Континуирано усовршување на наставниците по ФЗО, основа за професионално напредување

ffk_slikaФакултетот за физичка култура при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“-Скопје,  во соработка со Федерацијата на училишен спорт на Македонија и под покровителство на Владата на Република Македонија, Агенцијата за Млади и спорт на Р. Македонија и Mинистерството за образование и наука – Биро за развој на образованието, ќе го организира семинарот ,,КОНТИНУИРАНО УСOВРШУВАЊЕ  НА НАСТАВНИЦИТЕ ПО  ФИЗИЧКО ОБРАЗОВАНИЕ, ОСНОВА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО НАПРЕДУВАЊЕ , 2013 година” .
Семинарот ќе се одржи на 5.12.2013 (Четврток)- Велес во Основното Училиште „Блаже Конески“ со почеток во 9.00 часот за следните општини:  (Гевгелија, Богданци, Кавадарци, Неготино, Куманово, Св. Николе, Демир Капија, Чашка, Лозово, Градско, Росоман, Дојран Валандово, Старо Нагоричане, Липково);

ТЕМИ НА СЕМИНАРОТ

На семинарот  ќе се презентираат  теми од различни спортови и содржини.

1. Гимнастика – сложени форми на методско-организиациона работа во наставата, модели на подготовка, планирање и програмирање, можност за усовршување на физичките способности.

2. Атлетика – сложени форми на методско-организиациона работа во наставата, модели на подготовка, планирање и програмирање, можност за усовршување на физичките способности.

3. Одбојка – сложени форми на методско-организиациона работа во наставата, модели на подготовка, планирање и програмирање, можност за усовршување на физичките способности.

4. Фудбал – сложени форми на методско-организиациона работа во наставата, модели на подготовка, планирање и програмирање, можност за усовршување на физичките способности.

5. Кошарка – сложени форми на методско-организиациона работа во наставата, модели на подготовка, планирање и програмирање, можност за усовршување на физичките способности.

6. Ракомет- сложени форми на методско-организиациона работа во наставата, модели на подготовка, планирање и програмирање, можност за усовршување на физичките способности.

7.  Превенција и корекција на деформитетите кај учениците

8.  Актуелности во училишен спорт

9. Психосоцијални аспекти на физичкото образование

10.  Актуелности  во наставата по физичко образование

11.  Физичката активност и  исхраната

12.   Промоција на новите наставни содржини во наставата по физичко  образование

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu