Home / Престој во природа / Логорување во природа / Извидниците од Велес се натпреваруваа во областа на првата помош

Извидниците од Велес се натпреваруваа во областа на првата помош

Во периодот од 19-21 мај 2017 извидниците од извидничкиот одред “Димитар Влахов”- Велес зема учество во четвртот извидничко коло кое се одржа во село Орел (Св.Николе) кое беше во организација  од страна на Сојуз на извидници на Македонија. Овој настан беше организиран од извидничкиот одред “Гоце Делчев” од Св.Николе и на овој настан земаа учество повеќе од 20 патроли кој се натпреваруваа во областа на прва помош. Велешките извидници земаа учество со патролата “Чичко Верап“ во која учествуваа: Теодор Ѓорѓиев, Мартин Голчев, Благој Ѓорѓиев, Трајче Темелковски.

м-р Ангелче Гушев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu