Home / Престој во природа / Логорување во природа / Извидниците од Велес ја засадија својата иднина – Ден на дрвото 2015

Извидниците од Велес ја засадија својата иднина – Ден на дрвото 2015

izv-dendrvoПетнаесет извидници од извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес на 2 декември 2015 година (среда), опфанати во две патроли, заедно со своите водачи земаа учество на еколошката акцијата “Ден на дрвото 2015“ која се реализираше на локација м.в. Дерин дере (во непосредна близина на општинската комунална депонија). Граѓанската акција се изведе на површина од 20 хектари за што се обезбедија 80.000 листопадни садници од јасен и багрем. Со редовното учеството на нашите извидници на оваа акција се придонесува кон создавање на здрава и чиста животна средина за сегашните и идните генерации на територијата на Општина Велес.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*