Home / Методика на ФЗО / За што се залага кинезиологијата !!!

За што се залага кинезиологијата !!!

KinesiologyПредмет на изучување на кинезиологијата:

–  Унапредување на здравјето на човекот

– Оптимален развој на човековите особини и карактеристики , развој на моторните способности и нивно задржување  што е можно подолго  и на што повисоко ниво,

– Спречување на предвремено намалувањето на некои антрополошки карактеристики и моторните способности и знаења,

– Максимален развој на човековите  карактеристиките, способности и моторичките знаења насочени преку кинезиолошките   активности.

 

проф. Ангелче Гушев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu