Home / Кондициска подготовка / … за физичката активност !!!

… за физичката активност !!!

Физичката активност е секое движење на телото како последица на  мускулните контракции кои доведуваат до потрошувачка на енергија. Физичката активност опфаќа широк спектар на активности, игри, телесно вежбање,  натпреварувачки спортски дисциплини, но и физички напрегања во тек на професионални активности или  со еден збор секој вид на физичка работа.

Спортот е слободна човечка активност насочена кон развојот 

на психофизичките способности.
м-р  Ангелче Гушев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu