Home / Методика на ФЗО / Законитости на кинезиолошката едукација

Законитости на кинезиолошката едукација

sportЗа да се постигнат и добијат  вистинските резултати од кинезиолошката едукација иницирани во рамките на наставните планови и програми  во основното и средно образование и на универзитетите во РМ, утврдени од страна на релевентните институции на  државата треба да се почитуваат следните:

ЗАКОНИТОСТИ ПРИ УПРАВУВАЊЕТО СО ПРОЦЕСОТ НА КИНЕЗИОЛОШКАТА ЕДУКАЦИЈА:

– планирање

– програмирање

– реализација

– контрола на ефектите и резултатите од одреден процес на кинезиолошка едукација

 

проф. Ангелче Гушев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu