Home / Кондициска подготовка / Кондициска подготовка / Десет факти кој секој рекреативец мора да ги знае

Десет факти кој секој рекреативец мора да ги знае

 1. Физичката активност помага при многу ментални проблеми, како што се анксиозност и депресија.
 2. Повеќето не значи подобро ! Одморот е еднаково важен, дури и поважен за напредување.
 3. Ако не знаеш да ги реализираш одредени вежби и кој се нејзините бенефити, да знаеш дека
  си губиш време.
 4. Формата не е излет од три месеци и 20 изгубени килограми ! Формата е животна мисија.

5.Потрагата по мотивацијата е пат во пропаст, конзистентноста е пад до успехот.

 1. Она што најповеќе го избегнуваш во теретаната, најчесто тоа ги носи најдобрите резултати
 2. Развојот на силата е најпотценета алатка во теретаната. Може звучи чудно и невистиното, но така е. Во спротивно 90 % од луѓето кој ја посетуваат тераната изгледаат натпросечно.
 3. Ефикасноста на програмата за тренинг не е во комплексноста, туку во нејзината едноставност.
 4. Неможеш да ја натренираш и надминеш лошата исхрана.
 5. Губењето на килограми не е линеарен процес. Колку килограми имаш денес апсолутно не е важно. Неделниот просек е крал !!!

м-р Ангелче Гушев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*