Home / Методика на ФЗО / Вртење на хула-хоп

Вртење на хула-хоп

HulaHoopПред неколку децении хула-хопот беше хит помегу децата, конкретно помегу девојките. А денес е многу тешко да се пронајде девојче која навистина знае и умее да го врти хула-хопот околу половината, нозете или рацете. И покрај тоа што техниката на вретење на хула-хопот е релативно лесна, но тешко е да се научи доколку немате некој кој ке ви служи за пример како да вртите. Доколку вашето дете покаже интерес за вртење на хула-хоп, мотивирајте  ја  да започне со оваа спортско-рекреативна активност . Може да се врти околу колковите, половината, а може да се движи горе – доле по целото торзо, додека пак ако се врти со раце,  тие треба да бидат исправени нагоре и притоа да се создават кружни движења. Движењата кои се појавуваа при вртењето на овој реквизит допринесуваат за разгибување на телото, јакење на муслулатурата и развој на координација.

м-р Ангелче Гушев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu