Home / Престој во природа / Логорување во природа / Велешкото извидништво претставено пред АКСЕС програмата

Велешкото извидништво претставено пред АКСЕС програмата

Членовите на извидничкиот одред “Димитар Влахов“- Велес на  21.3.2018 год. (среда) организираа интерактивна  работилница со средношколците од Гимназијата “Кочо Рацин“ во Велес кој учествуваа во програмата АКСЕС, а тоа се средношколци кој ја изучува Американска култура. На оваа работилница учесниците на програмата беа запознаени со извидништвото  во светот, извиднштвото во Велес и Македонија, како да постават шатор, да врзат марама, значање на извидништвото и бенифити за самата личност од извидништвото, бенифитите за општеството и природата. Оваа презентација беше одржана на англиски јазик, а  учествуваа Благојче Ѓоргиев, Мартин Голчев, Трајче Темелковски и Ленче Ѓоргиева.

 

Мартин Голчев

Благој Ѓоргиев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu