Home / Престој во природа / Логорување во природа / Велешкото извидништво вреднувано во странство

Велешкото извидништво вреднувано во странство

Минатата недела во Универзитетот Норвич, на нашиот долгогодишен член и активен извидник Бојан Миклош му беше доделено одликувањето “Norwich Univeristy Eagle Scout Award” од страна на извидничката асоцијација при Универзитетот Норвич. Ова одликување се должи на неговата истакнатата посветеност во работата во извидничкиот одред “Димитар Влахов” од Велес и неговиот придонес во промоцијата на извидништвото и зголемувањето на извидничката фамилија во светот. Ова е уште еден доказ дека работата и успесите на нашите извидници од извидничкиот одред “Димитар Влахов” од Велес се признати и надвор од границите на Република Македонија.

м-р Ангелче Гушев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu