Home / Престој во природа / Ориентација во природа / Велешките извидници истражувачи, втори по првото коло на СИМ

Велешките извидници истражувачи, втори по првото коло на СИМ

Во Прилеп во организација на извидничкиот одред “Феникс“ и Сојуз на извидници на Македонија на 1.4.2018 год. (недела) се одржа првото коло од извидничката лига во СИМ 2018 – “Прилеп те повикува“. Ова коло ги опфаќаше сите категории: развигорци (8-11 години), извидници (12-15 години), истражувачи (16-18 години) и ровери (19 до 24 години). Учесници на првото коло од извидничката лига на СИМ 2018 беа извидниците од Скопје, Велес, Кичево, Охрид, Куманово и домакинот Прилеп. Тип на натпреварите на ова прво извидничко коло беше Урбанат ориентација (ориентаци преку загонетки).

Извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес зема со осум извидници, од кои една патрола  се натпреваруваше во категорија истражувачи. Тоа беше патролата “Чичко Врап“ во состав:Трајче Темелковски, Сара Нунеска, Благој Ѓоргиев, Мартин Голчев и Иван Гушев. која што воедно го освои и второто место во категоријата истражувачи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*