Home / Колективни спортови / Кошарка (page 2)

Кошарка

Напад против зона 2-2-1 и 2-3

Во зависност од од видот на зонската одбрана го организираме нападот. Потребно е да се знаат карак-теристиките на одбраната.  Слабости на зонската одбрана се: – неможност за спротивставување на екипи кои имаат добри шутери од големо растојание. – можност за ...

Read More »