Home / Индивидуални спортови / Велосипедизам

Велосипедизам

Најлесниот велосипед на светот

Фабриката Fairweel Bikes од Туксон, Аризон го произведе најлесниот велосипед на светот кој тежи само 2,72 килограми. Оваа тежина знаеме дека е доста полесен од оние натпреварувачките (тркачки) и професионални велосипеди кои во просек тежат околу 8  килограми. Тајната на неговата леснотија лежи во ...

Read More »

29″ или 26″ ?

Голем број на истражувања кои ги спровеле производителите – trend-setteri, покажуваат дека некритички е прифатен ридско-планинскиот велосипед како таков што го познаваме заедно со значајната тромост на пазарот и задоволството на производителите кои не тежнеат на усовршувањето на понуда. Но сепак ...

Read More »
Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu