Home / СУС Велес (page 5)

СУС Велес

Нов систем за греење и ладење во салата на ССОУ “Коле Неделковски“

Значително подобрени условите за настава по спорт и спортски активности во средното стручно општинско училиште „Коле Неделковски“ во Велес. Денес 13.12,2016 год. (среда) беше пуштен новиот систем за греење и ладење во спортската сала. Реконструкции се извршија и на електричното ...

Read More »

Одбојкарски натпревари по повод патрониот празник на ССОУ “Коле Неделковски“

Во рамките на активностите по повод патрониот празник на ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес, на 7.12.2016 год. (среда) во спортската сала при училиштето, се организираа спортски активности со учество на екипи од основните општински училишта “Васил Главинов“ и “Блаже Конески“ ...

Read More »

Семинар на тема: Континуирано усoвршување на наставниците по физичко образование, основа за професионално напредување

На 19.10.2016 (среда) во салата на Општина Велес, за наставниците по физичко и здравствено образование и спорт и спортски активности од општините Велес, Чашка, Лозово, Градско, Гевгелија, Дојран, Богданци, Струмица, Босилово, Ново село, Василево, Штип, Карбинци, Радовиш, Конче и Валандово ...

Read More »

Фудсал натпревар во рамките на проектот “Градиме Мостови“

Во рамките на проектот „Градиме Мостови“ кој ССОУ „Коле Неделковски“- Велес го работи со СУГС „Владо Тасевски“ од Скопје, во спортската сала при училиштето на 27.9.2016 год. (вторник) се одржа спортска настан и тоа во футсал средба помеѓу двете училишта ...

Read More »

Велосипедска тура Војница 2016

Во рамките на одбележувањето на 75 години од смрта на Коле Неделковски, кое се одржа на 2 септември 2016 год. (петок), училишниот спортски клуб “Коле Неделковски“ – УЗУС“ од Велес кои делува при истоименото училиште ja организираше втората велосипедска тура ...

Read More »

Меѓународни училишни натпревари во одбојка

Средното училиште “Коле Неделковски“ како домакин  на  средното училиште   „Станислав Сташица“- Новогард од Република Полска на 27.5.2016 год. (петок)   организираше спортски натпревари помегу учениците од двете училишта.   Во рамките на спортските натпревари се организираа натпревари во одбојка.  Натпреварите се одржаа ...

Read More »

Десета по ред Гимназијада – “Куманово 2016“

Агенцијата за млади и спорт во соработка со Министертсвото за образование и наука, како и градот Куманово се организатори на државните натпревари за средношколци, “Гимназијада Куманово 2016”, која ќе се одржи од 5-7 мај 2016 год. Станува збор за 10 ...

Read More »

Презентација на пеливанското борење како нај мултиетнички спорт

На 8.4.2016 год. (петок) во рамките на програмата за прославување на меѓународниот ден на спортот и мирот – 6 Април и активностите поврзани со мултиетничката интеграција во образованието , средното стручно општинско училиште “Коле Неделковски“ од Велес и пеливанскиот клуб ...

Read More »

Младински куп – Велес 2016

Советот на млади на Општина Велес во периодот од од 28.03 до 30.03.2016 год., а во соработка со Сојузот на училишен спорт на Велес ќе го организира Младински куп Велес 2016 – турнир во фудбал помеѓу учениците од средните општински ...

Read More »

Велосипедски хепенинг

Во чест на доаѓањето на пролетта, на 17.3.2016 год. (четврток), ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес  заедно со учениците од деветите одделенија од основните општински училишта од Велес,  организираше  “Велосипедски хепенинг“.  Почетокот на дефилето беше од Младинскиот парк,  преку централното градско ...

Read More »
Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu