Home / СУС Велес (page 4)

СУС Велес

Отворен спортски ден на Велес

Сојузот на училишен спорт на Велес во соработка со Општина Велес на 11.5.2017 год. (четврток)  организираа ОТВОРЕН СПОРТСКИ ДЕН на град Велес. Отворениот спортски ден се реализираше на повеќе локации во Велес и тоа за учениците од основните училишта се ...

Read More »

Државно првенство во атлетика за средни училишта

Федерацијата на училишен спорт на Македонија на 05.05.2017 год. (петок) во Скопје, на терените на градскиот стадион –  Телеком Арена го организираше Државното првенство во атлетика за средни училишта.  На ова државно првенство учество земаа  над 140 натпреварувачи од  десетина ...

Read More »

Учество на регионалната К1 телевизија

Во рамките на утринската програма “Утрински зрак“ на регионалната К1 Телевизија на 6.4.2017 год. (четврток), а по повод Меѓународниот ден на спортот учениците од ССОУ “Коле Неделковски“ од Велес , Ѓоре Цветков од 3-5 и Филип Ајдаров од 3-7 клас ...

Read More »

Одбојкарите на ССОУ “Коле Неделковски“ од Велес трети во Република Македонија

Во периодот на 30-31.3 и 1.4.2017 година во Прилеп се одржа државното првенство во одбојка за средните училишта (машки) во спортската сала на СОУ „Ристе Ристески – Ричко“. На него учествуваат 6 екипи од регионите Исток, од каде доаѓаат екипите ...

Read More »

Изборно собрание на Сојуз на училишен спорт на Велес

Во конференциската сала на хотел “Романтик“ на 17.3.2017 год. (петок) се одржа редовното годишно изборно собрание на Сојуз на училишен спорт – Велес. На ова собрание учество земаа 22 професори по спорт и спортски активности од Велес. Како гости на ...

Read More »

Кошаркарски натпревари со гостите од Шербур – Р.Франција

Во рамките на посетата на гостите од Република Франција, која брои 43 лица од кои 38 се ученици, 3 наставника, претставник на Родителскиот совет и претставник на Педагошко психолошката служба на училиштетот со кое Општина Велес е директно збратимена, на ...

Read More »

Ракометарите на ССОУ “Коле Неделковски“ втори во Општина Велес

Во организација на Сојуз на училишен спорт – Велес, во периодот од 15 февруари до 1 март 2017 година се реализираше општинската лига – ракомет (машки) во која што учество земаа сите четири средни училишта од Велес. Натпреварите се организираат ...

Read More »

Фитнес центар во Населба Чашка

Проектот „Градење на локални капацитети за креирање на младински политики“ се имплементираа два локални проекти на ниво на територија на Општина Чашка. На локално ниво преку училишниот спортски клуб „ Петре Поп Арсов“ од Богомила се имплементираше проектот „ Со ...

Read More »

Одбојкарите на ССОУ “Коле Неделковски“ обезбедија учество на државното првенство во Прилеп

По освојувањето на првото место во рамките на Општинската лига во одбојка за младици, екипата на ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес,продолжи да се натпреварува во системот на натпревари кои ги организира Федерацијата на училишен спорт на Македонија, која на 24.2.2017 ...

Read More »

Одбојкарите на ССОУ “Коле Неделковски“ – први во Општина Велес

Во организација на Сојуз на училишен спорт – Велес и Општина Велес, во почетокот на месец февруари  започна општинската лига – одбојка (машки)  во која што учество земаа сите  средни училишта од Велес. Натпреварите се организираат во салата на СОУ ...

Read More »
Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu