Home / СУС Велес (page 3)

СУС Велес

Во ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес одржан втор круг на училишните спортски лиги во одбојка

Во организација на Федерацијата на училишен спорт на Македонија, се реализира грандиозниот проект “Училишни спортски лиги“ поддржано од Владата на Република Македонија, заедно со Министерството за образование и наука  и Агенцијата за млади и спорт. Федерацијата на училишен спорт на ...

Read More »

Одбојкарската екипа на ССОУ “Коле Неделковски“ дел од училишните спортски лиги

Во организација на Федерацијата на училишен спорт на Македонија, оваа година започна да се реализира грандиозниот проект “Училишни спортски лиги“ поддржано од Владата на Република Македонија, заедно со Министерството за образование и наука  и Агенцијата за млади и спорт. Федерацијата ...

Read More »

Училишните спортски екипи на ССОУ “Коле Неделковски“ вклучени во Училишните спортски лиги

Во организација на Федерацијата на училишен спорт на Македонија, оваа година започна да се реализира грандиозниот проект “Училишни спортски лиги“ поддржано од Владата на Република Македонија, заедно со Министерството за образование и наука  и Агенцијата за млади и спорт. Федерацијата ...

Read More »

Грандиозен проект во организација на ФУСМ – “УЧИЛИШНИ СПОРТСКИ ЛИГИ”

Имајќи го предвид стратешкото значење на училишниот спорт и определбите на Владата на Република Македонија, заедно со Министерството за образование и наука и Агенцијата за млади и спорт за негова поддршка, Федерацијата на училишен спорт на Македонија го изготви овој ...

Read More »

Учениците од ССОУ “Коле Неделковски“ најдобри во одбојка на песок

Во организација на ЗГ Заеднички соживот од Велес и СОУ Гимназија Кочо Рацин Велес се реализира проектот “Заеднички тим“  во кои што учествуваат сите средношколци од Велес.  Општа цел на овој проект е да  средношколците се рамноправни во секојдневното дружење.Со ...

Read More »

Велосипедска тура Велес – Војница во знак на делото на Коле Неделковски

Во рамките на одбележувањето на 76 години од смрта на Коле Неделковски, кое се одржа на 4 септември 2017 год. (понеделник), училишниот спортски клуб “Коле Неделковски“ – УЗУС“ од Велес кои делува при истоименото училиште ja организираше втората велосипедска тура ...

Read More »

Учениците на ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес учесници на училишен спортски камп Охрид 2017

Со освојувањето на третото место на одбојкарската екипа на ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес на државното првенство во одбојка (младинци) кое се одржа во Прилеп во периодот од 30-31.3 и 1.4.2017 год.учениците Филип Ајдаров од 3-7 клас и Ѓоре Цветков ...

Read More »

Одбојкарите на ССОУ “Коле Неделковски“ трети во државата во одбојка на песок

На 1.6.2017 год. (четврток) во Скопје во организација на Федерацијата на училшен спорт на Македонија се одржа државното првенство во одбојка на песок за средните училишта (машки). Натпреварите се реализираа на терените на СУГС “Никола Карев“. На државното првенството учествуваат ...

Read More »

Меѓународен училишен спорт во Велес и Новогард

Средното училиште “Коле Неделковски“ како домакин  на  средното училиште   “Станислав Сташица“- Новогард од Република Полска на 26.5.2017 год. (петок)   организираше спортски натпревари помегу учениците од двете училишта.   Во рамките на спортските натпревари се организираа натпревари во футсал, кошарка и одбојка. ...

Read More »

Отворен спортски ден за најмладите во Велес

Сојузот на училишен спорт на Велес во соработка со Општина Велес и вработените при ОЈУ ДГ “Димче Мирчев“ на 19.5.2017 год. (петок) на градскиот стадион во Велес организираа ОТВОРЕН СПОРТСКИ ДЕН на град Велес. Отворениот спортски ден се реализираше на ...

Read More »
Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu