Home / СУС Велес (page 11)

СУС Велес

Веб сајт на СУС – Велес

За сите активности на училишниот спорт во Велес, ќе можете да се запознаете на официјалната веб страна на Сојузот на училишен спорт – Велес 2002. Адресата на овој нов спортски сајт е следна www.susveles.mk.  Уредувачкиот тим на веб порталот www.kineziologija.mk, ...

Read More »

Футсал во рамките на Патрониот празник

Активот на наставниците по спорт и спортски активности во рамките на прославата на патрониот празник на ССОУ “Коле Неделковски“  во деновите 13 и 14 декември 2011 год. (вторник- среда)  во спортска сала при училиштето организираше турнир натпревари во футсал. На ...

Read More »

Државно првенство во кајак на диви води

На кајак патеката на диви води во Велес  (Железен мост – Нов мост), на 16.10.2011 год. (недела) се одржа државното првенство во кајак слалом на диви води. Првенството беше организирано од страна на  Федерацијата на училишен спорт на Македонија, Сојузот ...

Read More »

Отворен спортски ден на град Велес

Отворен спортски ден на општина Велес. Граѓани од сите возраси, во градскиот парк и во салата „Гемиџии” се рекреираа во 16 дисципллини. Се одржаа рекреативни полигони во мал фудбал, кошарка, спортска гимнастика, пинг понг, тенис, шах, табла, пикадо,  хокеј на ...

Read More »

Дипломи

За потребите на натпреварите во рамките на системот на натпревари  предвиден со програмата на Сојузот на училишен спорт – Велес и општинските лига натпревари во кошарка, футсал, ракомет и одбојка,а за победниците  и освојувачите на трите први места можете да ...

Read More »

Одлучи гол разликата

Во рамките на општинската лига во ракомет (младинци) организирана од страна на Сојузот на ушилишен спорт на Велес и Локалната самоуправа на Велес, организирана во периодот од 10-18.2.2011 се одиграа повеќе натпревари помегу три средни училишта од Велес. Во директниот ...

Read More »

Успешна година

Сојузот на училишен спорт на Велес, на 27.12.2010 година ја одржа својата последна работна седница за 2010 година, на која то се разговараше за реализација на програмските активности, за започнатите општински натпревари за основни и средно образование. Воедно беше разгледан ...

Read More »

Професорите играа !

Во рамките на активностите поврани со патрониот празник  на СОУ “Гимназија Кочо Рацин“ од Велес, се одржаа спортски натпревари за вработените од  средните училишта од градот и средношколскиот интернат во Велес. Натпреварите се организираа на 21.12.2010 год (вторник) и  тоа ...

Read More »

Турнир во кошарка

Во рамките на патрониот празник на ССОУ “Коле Неделковски,“ се организираше турнир во кошарка на кој што учество земаа сите четири средни училишта  од град Велес. Турнирот се организираше на 15.12.2010 год. (среда),  во спортската сала при училиштето. Во првиот ...

Read More »

Училишниот спорт во Велес на високо ниво

Во организација на Сојузот на училишен спорт на Велес, на 26.11.2010 год. (петок) во Општина Велес, се организираше работна средба со претседателот на Федерацијата на училишен спорт на Македонија, г-дин проф. д-р Александар Туфекџиевски и тоа на тема: Улогата на ...

Read More »
Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu