Home / СУС Велес (page 10)

СУС Велес

Во знак на патронот

Во рамките на активностите  по повод патрониот празник на ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес, на  10.12.2012 год. (понеделник) се организираа и спортски активности со учество на екипи од основните општински училишта од Велес и учениците од прва година при нашето ...

Read More »

Формирање на училишни спортски клубови

Во рамките на државното првенство во пинг понг кое се одржа на 16.11.2012 год. во СОУ Гимназија “Кочо Рацин“ во Велес,  се одржа и работен состанок со директорите и наставниците по спорт и спортски активности и ФЗО  од ООУ и ...

Read More »

Државно првенство во пинг понг

Во рамките на програмските активности на Федерацијата на училишен спорт на Македонија, а во организација на Сојузот на училишен спорт – Велес на 16.11.2012 год. (петок) се одржа државно првенство во ПИНГ ПОНГ (за средно образование). Домакин на првенството беше ...

Read More »

Велес рекреираше !!!

Љубители на спортот денеска празнува и се рекреира.  Над 1000 ученици од основно и средно образование,спортисти и граѓани  од градот и околината  учествуваа на манифестацијата „Отворен спортски ден”. Спортските вештини ги одмеруваа во дисциплините мал фудбал, одбојка на песок, баскет, ...

Read More »

Гимназијада “Прилеп 2012“

Во рамките на училишните натпревари, од 10 до 12 Мај 2012 година, во Прилеп,  се одржуваат Државните спортски игри за средни училишта познати како Гимназијада ,  на кои ќе учествуваат најдобрите спортски екипи односно ученици-спортисти од средните училишта во Република ...

Read More »

Државно првенство во кошарка за ученички од основно образование

Во Велес од 22-24.03.2012 год. се одржа Државно првенство во кошарка за ученички од основното образвание на кое учество земаа шест екипи. Домаќин беше ОУ” Благој Кирков” а покрај домаќинот учество земаа и следните  екипи׃ ООУ “Браќа Миладиновци” од Пробиштип ...

Read More »

Спортскиот дух го разбранува ООУ Благој Кирков

Веќе десетина денови вработените и учениците  од ООУ Благој Кирков сериозно се ангажираат околу подготовките за претстојното Државно првенство во кошарка – женски за основно образование, кое ќе се одржува на 22, 23 и 24 Март во спортската сала на  ...

Read More »

Училишниот спорт да се издигне на повисоко ниво е една од целите на АМС

На тој начин, посочи директорот на агенцијата Поповски, ќе се стимулираат младите да минуваат повеќе и поквалитетно време во училишните спортски сали. Во петгодишната Програма за развој на спортот која ја изработува АМС, а ја носи Владата на Република Македонија, ...

Read More »

Општински натпревари ракомет – младинки

Во рамките на општинската лига во ракомет (младинки) организирана од страна на Сојузот на ушилишен спорт на Велес и Општина  Велес, организирана во периодот од 5-10.3.2012 се одиграа повеќе натпревари помегу четирите средни училишта од Велес. Во целокупните натпревари со ...

Read More »

Општински натпревари во ракомет при СУС-Велес

Во рамките на општинската лига во ракомет (младинци) организирана од страна на Сојузот на ушилишен спорт на Велес и Општина  Велес, организирана во периодот од 10-17.2.2012 се одиграа повеќе натпревари помегу четирите средни училишта од Велес. Во целокупните натпревари со ...

Read More »
Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu