Home / СУС Велес

СУС Велес

Спортски активности во рамките на патроните активности

Во рамките на активностите по повод патрониот празник на ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес, на 10.12.2018 год. (понеделник) во спортската сала при училиштето,  се организираа спортски активности со учество на екипи од  основните општински училишта “Васил Главинов“ и “Даме Груев“ ...

Read More »

Одбојкарите на ССОУ “Коле Неделковски“ први на зонските натпревари

Во спортската сала Филип II Македонски во Валандово на 7.12.2018 (петок) се одржа вториот турнир во ОДБОЈКА (машки) за СРЕДНИ УЧИЛИШТА од зона ВЕЛЕС – регион ИСТОК. Во рамките на овој турнир земаа учество обојкарските екипи на: ССОУ “Коле Неделковски“ ...

Read More »

Одбојкарите на ССОУ “Коле Неделковски“ први во Општина Велес

Во организација на Сојуз на училишен спорт – Велес, во периодот од 24 до 26 октомври 2018 год. се реализираше  општинската лига – одбојка (машки)  во која што учество земаа сите средните училишта од Велес. Натпреварите се организираат во салата ...

Read More »

Унапредување на училишниот спорт во Република Македонија

Во организација на Федерација на Училишен Спорт на Македонија од 23 до 25 август 2018 год. во хотел Сириус во Струмица се одржа семинар на тема “УНАПРЕДУВАЊЕ НА УЧИЛИШНИОТ СПОРТ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА”. На овој семинар во трите планирани работни ...

Read More »

Училишен спортски камп Охрид 2018

По освојувањето на третото место на Гимназијадата “Тетово 2018“ на екипата на  ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес, учениците и ченови на одбојкарската екипа  Сашко Ангелов и Илија Илиевски од 3-6 клас се стекнаа со право на учество на  “УЧИЛИШЕН СПОРТСКИ ...

Read More »

Велешките средни училишта меѓу најдобрите на спортската Гимназијада Тетово 2018

Во периодот од 10-12.5.2018 год., во Тетово во организација на Федерацијата на училишен спорт се одржа единаесетата по ред државна спортска манифестација на средни училишта „Гимназијада Тетово2018”. Учесниците се натпреваруваат во повеќе спортски дисциплини и тоа: фудбал, футсал, кошарка, ракомет ...

Read More »

Одбојкарите на ССОУ “Коле Неделковски“ од Велес, трети на Гимназијадата во Тетово

Во периодот од 10-12.5.2018 год., во Тетово се одржа единаесетата по ред државна спортска манифестација на средни училишта „Гимназијада”. Учесниците се натпреваруваат во повеќе спортски дисциплини и тоа: фудбал, футсал, кошарка, ракомет и одбојка во машка и во женска конкуренција. ...

Read More »

Започнува XI училишна спортска манифестација – “Гимназијада“

Поттикнувањето на интересот кај младата популација за активно учество во професионалниот и рекреативен спорт, како и заложбите за генерален развој на спортот во Република Македонија се едни од основните принципи на кои е базирана владината политика за поддршка на младите, ...

Read More »

Одбојкарите на ССОУ “Коле Неделковски“ обезбедија учество на Гимназијада Тетово 2018

Согласно со календарот на Регионални натпревари – турнири за сезоната 2017-2018 година, на 20.4.2018 год. (петок) се реализираше РЕГИОНАЛНИОТ турнир во ОДБОЈКА за СРЕДНИ училишта во МАШКА конкуренција. Натпреварите се реализираа во спортска сала при ООУ “Димитар Влахов“ во ШТИП. ...

Read More »

Одбојкарите на ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес, трети на државната училишна лига

Во организација на Федерацијата на училишен спорт на Македонија се реализира ДРЖАВНАТА УЧИЛИШНА ЛИГА во одбојка – средни училишта  во машка конкуренција. После одигрувањето на првиот турнир кои се одржа на 26.03.2018 год.  во Велес во спортската сала при ССОУ ...

Read More »
Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu