Home / Престој во природа / Логорување во природа (page 5)

Логорување во природа

Велешките извидници на VI Европски извиднички симпозиум

Шеснаесет извидници од извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес, на 4.12.2015 год. (петок) во Големата сала на Македонскиот Народен Театар учествуваа на церемонијата на Свеченото отварање на Европски Извиднички Симпозиум. На свеченото отварање македонските извидници пред европските скаутски делегации се ...

Read More »

Извидниците од Велес ја засадија својата иднина – Ден на дрвото 2015

Петнаесет извидници од извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес на 2 декември 2015 година (среда), опфанати во две патроли, заедно со своите водачи земаа учество на еколошката акцијата “Ден на дрвото 2015“ која се реализираше на локација м.в. Дерин дере ...

Read More »

Во машка и женска конкуренција – велешките извидници втори во Македонија

Сојузот на извидници на Македонија во периодот од 9-11.10.2015 год. во извидничкиот дом “Градовци“ го организираа овогодинешниот Државен Извиднички Ориентационен Натпревар – ДИОН 2015. На ДИОН 2015 учество земаа педесетина извидници и се натпреваруваа во две категорои РИОН за постари ...

Read More »

За Велешките извидници второ место во Градовци

Во организација на Првиот скопски извиднички одред,  во периодот од 18-20.9.2015 год. во село Градовци се организираше традиционалната акција од забавен карактер Sex Scouts & Rock’n’Roll 2015. На оваа акција учество земаа извидници од Скопје, Велес и Прилеп. Патролата “Брза ...

Read More »

Обука за собирање билки, лишаи, печурки и шумски плодови

Во организација на Општина Чашка, а во рамките на проектот за Експанзија на мали бизниси на 13.9.2015 год. (недела) во населба Чашка се организираше Обука на собирачи за одржливо собирање на лековити ароматични растенија, шумски плодови, лишаи според правилата на ...

Read More »

XXIX Средби на извидници “Велес 2015“ – во знак на Денот на државноста

Извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од  Велес по дваесет и девети  пат ги организираше   традиционални средби на извидници. Средбите се одржаа во периодот од 4 до 6 септември 2015 год.  на потегот село Голозинци – село Еловец – село Чашка – ...

Read More »

Ново искуство на велешките извидници – Савска регата

Петнаесет извидници од извидничкиот одред  “Димитар Влахов“ -Велес заедно со членовите на Вардарска регата “Гемиџии“ – Велес, преставниците на подмладокот на Црвениот крст од Велес  и КУД “Керамичар“  во периодот од 21-23 август 2015 год.  како преставници на Општина Велес ...

Read More »

Извидниците од Велес на заедничка обука со данските извидници

Во период од 5 до 12 јули 2015 год. во село Скребатно – Охрид, се одржа тренинг за лидери – Школа за водачи на патроли и јата, на кој што од извиднички одред “Димитар Влахов“ од Велес директно учество земаа ...

Read More »

Велешките извидници на XVII Вардарска регата “Гемиџии“

Стотината современи Гемиџии, по четири дена пловење во 14 пловни објекти  од 25 до 28 јуни оваа година, пристигнаа во Гевгелија. Ветерот годинава  ни беше сојузник на сите учесниците, тој дуваше во правецот на пловењето,  па сите четири дена имавме ...

Read More »

Трети сениорски средби на извидниците од Западен Балкан

Во периодот од 20-22.2.2015 год. во Делиблато, Шумско-рекреативен центар “Чардак“ (Резерват Делиблатска пешчара) , Република Србија  се организираа третите брѓански (сениорски) средби на извидниците од Западен Балкан. На овие средби учество земаа делегации од извидничките сојузи на Македонија, Србија, Црна ...

Read More »
Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu