Home / Престој во природа / Логорување во природа (page 4)

Логорување во природа

Претставување на велешките извидници преку извидничкиот караван

Сојузот на извидници на Македонија започна да го организира Извидничкиот караван. Првиот оваков тип на активност се организираше на 24.9.2016 год. во Скопје , а денес 1.10.2016 год. караванот пристигна и во Велес во Младинскиот парк. На овој настан беа ...

Read More »

Извидниците вклучени во градење на локални капацитети за креирање на младински политики

Претприемачки сервис за млади ПСМ и Фондација Евро Центар во соработка со општините Чашка, Пробиштип и Старо Нагоричане го имплементираат проектот “Градење на локални капацитети за креирање на младински политики”. Проектот е финансиран од Европската унија и има за главна ...

Read More »

Извидниците од Велес пловеа по Сава

Дваесет извидници од извидничкиот одред “Димитар Влахов“ -Велес заедно со членовите на Вардарска регата “Гемиџии“ – Велес и преставниците на подмладокот на Црвениот крст од Велес во периодот од 19-21 август 2016 год. како преставници на Општина Велес , а ...

Read More »

Велешките извидници пловеа на Вардарска регата 2016

Стотината современи Гемиџии, по четири дена пловење во 12 пловни објекти  од 30  јуни до 3 јули оваа година, пристигнаа во Гевгелија. Ветерот годинава  ни беше сојузник на сите учесниците, тој дуваше во правецот на пловењето,  па сите четири дена ...

Read More »

Извиднички летни игри

Во организација на Советот на водачи на извиднички одред “Димитар Влахов“ – Велес, а под раководство на Благојче Ѓорѓиев како старешина и Елена Стумбова како началник во периодот од 24-26 јуни 2016 год. во извидничкиот центар “Голозинци“ се организираа одреските ...

Read More »

Градење на локални капацитети за креирање на младински политики

Марија Војневска, Симона Тодорова и Елена Стумбова како членови на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ , а на покана на Општина Чашка земаа учество на обуката  за  градење  на  локални  капацитети  за  креирање  на  младински  политики. Обуката   се одржа  од 23  ...

Read More »

Промовирано новото пишано дело на извидниците од Велес

Извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес, во рамките на прославата по повод 22 февруари Светскиот ден на скаутизмот го промовираше новиот прирачник “101 идеја за логорување“, создаден од нашиот долгогодишен член Влатко Влахчев. Промоцијата на прирачникот се одржи на 22.2.2016 ...

Read More »

Сениорска средба на извидниците од Западен Балкан

Во периодот од 19-21.2.2016 год. во Охрид, во хотелот “Климетица“,  се организираа четвртите брѓански (сениорски) средби на извидниците од Западен Балкан. На овие средби учество земаа делегации од извидничките сојузи на Македонија, Србија, Црна гора, Хрватска и Босна и Херцеговина. ...

Read More »

Преку движењето низ шума, до унапредување на здравјето

Преку шетање и движење  низ шумата, барем еднаш во животот, секој ја почустувал и уживал во убавината на природата. Ова е една голема причината зошто некои луѓе избираат да живеат во шумата, но и во нејзина близина, веднаш до шумите  ...

Read More »

Извидниците од Велес дел од “Ја сакам Македонија“

Десет извидници од извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес на 17.12.2015 год. (четврток) земаа учество во снимањето на  репортажа за Велес во рамките на серијалот “Ја сакам Македонија“ во продукција на Македонската Телевизија каде што централна личнст и водител е ...

Read More »
Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu