Home / Престој во природа / Логорување во природа

Логорување во природа

СРЕЌНИ КАКО ДЕЦА, НО И ВО НИВИОТ ПРЕОСТАНАТ ЖИВОТ: Една активност за млади која го јакне менталното здравје и после педесетата година – ТОА Е ИЗВИДНИШТВОТО

Луѓето кои во детството биле членови на извидничкото движењето , а не само и како деца помалку страдаат од анксиозност, но исто така и подоцна во животот имаат подобро ментално здравје, покажува една сеопфатна британска студија и истражување. Анализирајќи ги ...

Read More »

XX Вардарска регата “Гемиџии 2018“

Во организација на здружението на граѓани „Вардарска Регата“, со финансиска поддршка од Општина Велес, на 31 август до 2 септември оваа годинава се реализираше и стартуваше 20-то издание на Вардарската регата „Гемиџии“. Велешани имаа можност да присуствуваат на традиционалното запловување ...

Read More »

Членовите на ИО “Димитар Влахов“ – втори во трето коло на извидничка лига на СИМ

Во во извидничкиот центар “Градовци“ во истоименото село во близина на село Зелениково во организација на извидничкиот одред “Браќа Миладиновци“ од Скопје и Сојуз на извидници на Македонија од 4 до 6 .5.2018 год. се одржа третото коло од извидничката ...

Read More »

Извиднички одред “Димитар Влахов“ – Велес , прв во второто коло на Извидничка лига на СИМ

Во Катлановска Брезица во организација на извидничко поречанскиот одред “Јадран“ од Скопје и  Сојуз на извидници на Македонија од 20 до 22.4.2018 год. се одржа второто коло од извидничката лига во СИМ 2018 – “45 Меморијал Марко Граорковски“. Ова коло ...

Read More »

Пет извидници од Велес учесници на Младинска академија

Во организација на Сојуз на извидници на Македонија во периодот од 4-9 април 2018 год. во извидничкиот центар “Охрид“ во Охрид се одржа “Младинската академија – Цели за одржлив развој“. На оваа Младинска академија во рамките на програмските активности се ...

Read More »

Велешкото извидништво претставено пред АКСЕС програмата

Членовите на извидничкиот одред “Димитар Влахов“- Велес на  21.3.2018 год. (среда) организираа интерактивна  работилница со средношколците од Гимназијата “Кочо Рацин“ во Велес кој учествуваа во програмата АКСЕС, а тоа се средношколци кој ја изучува Американска култура. На оваа работилница учесниците ...

Read More »

Трета младинска акдемија

Сојуз на извидници на Македонија имплементирајќи ја  годишната програма ја реализираше третата Младинска Академија.  Младинската Академија е настан кој е наменет за младите кои се  активни во граѓанските организации и имаат желба да го надоградат своето  знање за подобро водење ...

Read More »

Извидниците од Велес на Младинска академија

Во организација на Сојуз на извидници на Македонија,  се реализираше мадинскиот настан Младинска академија, настан кој има за  цел градење на капацитетите на младите. Овој пат фокусот се става на  лидерство. Тренингот се состоеше од 18 различни теми и  панел ...

Read More »

Велешките извидници учесници на Савска регата – Шабац 2017

Извидници од извидничкиот одред “Димитар Влахов“ -Велес заедно со членовите на Вардарска регата “Гемиџии“ – Велес и преставниците на подмладокот на Црвениот крст од Велес во периодот од 18-20 август 2017 год. како преставници на Општина Велес , а на ...

Read More »
Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu