Home / Методика на ФЗО (page 9)

Методика на ФЗО

Вреднување на учениците

Во рамките на општите цели и задачи на наставата по спорт и спортски активности и ФЗО се издвојува и физичкиот развој на учениците, нивната моторичка способност и  подготвеност, нивните спортските достигнувања, па и активностите на учениците  како компонента на неговите ...

Read More »

Одбивања (додавања) во одбојката

Одбивањето (додавањето) на топката во одбојка е приоритетен елемент. Во понатамошниот прилог  сакам да Ви претставам еден практичен приказ за реализација на наставен час (дневна подготовка за реализација на часот по спорт и спортски активнисти). Овој практичен приказ се однесува ...

Read More »

Шутирање на кош (Фрлање на кош)

Шутирањето на кош е умеење кој сакаат сите играчи да го усовршат. Задачата е релативно тешка затоа што условите за шутирање на кош се следни и тоа: кошот е висок 305 см, обрачот е со дијаметар од (Ø 45 см), ...

Read More »

Удар со внатрешен дел на стопалото

Во овој прилог Ви ја преставувам методската постапка за обука на ударот со внатрешен дел од стопалото во рамките на фудбалската игра. Целокупниот приказ за реализација на наставниот час можете да го симнете тука.

Read More »

Низок и висок старт

Во овој прилог сакам да Ви претставам еден практичен приказ за реализација на наставен час (дневна подготовка за реализација на часот по спорт и спортски активнисти). Овој практичен приказ се однесува на обуката на низок и висок стар. Целокупната подготовка ...

Read More »
Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu