Home / Методика на ФЗО (page 4)

Методика на ФЗО

Девојчињата кои се опфатени со спортски активности

Големиот број на истражувања на научни и спортски организации низ целиот свет, утврдиле и иденфикувале пет многу важни причини зошто девојчињата треба да се заниваат и да практикуваат спортски активности а тоа се: 1. Девочињата кои се вклучени во спортот ...

Read More »

Три корнери – пенал !!!

Поагајки од фактот дека денешните деца и млади воопшто не се дружат и не играат со своите врсници во деловите од своите маала, улици или делови од градот, преку оваа статија сакав само да го преставам играњето на фудбал многу ...

Read More »

Примери на кинезиолошки активности за децата и младите

Децата и младите треба да се занимаваат со кинезиолошки  активности најмалку 60 минути секој ден, вклучувајќи  напорни активности кои ќе ги тераат да дишат забрзано од  умор. Тие дури можат да имаа поголема корист во однос  на здравјето ако бидат ...

Read More »

Кинезиолошките активности и децата

Кинезиолошките активности  без разлика дали се индивидуални или тимски, се одлична активност за децата кои даваат навистина добри бенефиции и тоа не само физички.  Бавењето со кинезиолошките активности им помага на децата да изградат самодоверба, самопочит, ги мотивираат да остваруваат ...

Read More »

Наставата по ФЗО и ССА во функција на подобрување на успехот на учениците

Можеби учениците не се свесни колку им фали физичката активност на училиште,  но родителите кои што имале шанса да го искусат правото физичко и здравствено  воспитување (ФЗО)  и спорт и спортски активности (ССА)  во своите училишни денови, или пак пропратно ...

Read More »

Целта на тренингот …

Спортскиот тренинг е една чиста вистина во денешниот свет на лаги и измами. Затоа што ако сакаш конкретен резулат и ако сакаш да опстоиш, мораш да работиш искрено и без фолирање, глумење и лажење. Затоа што само со труд може ...

Read More »

Како да го усогласам учењето и спортот

Животот на спортистите може да биде доста тежок, поготово кога треба напорните спортски тренинзи да се усогласат  со редовниот образовен процес односно учењето. Заборавате да подготвите проектна задача, да напишете домашна задача, касните на настава, имате притисок да морате се ...

Read More »

7 совети за спортска мотивација на вашето дете

Вашето дете морате да го мотиварате да биде спортско активно со што ќе успеете да елиминирате голем број на здравствени проблеми кои може да се појават доколку истото не спортува. Во продолжение ви преставуваме седумсовети за спортска мотивација на вашето ...

Read More »

Мотивирајте го вашето дете да спортува

Многу е тешко и сложено да пораснете физички активно дете во ерата на компјутерите, кога во најголем дел од времето децата играат компјутерски игри или се дружат на социјалните мрежи. Ако вашето дете го сака спортот, но само кога го ...

Read More »

Пуштање на летала – змаеви

Ветровитите пролетни денови се идеални за пуштањето на летала т.н  Змаеви до определени височи. Денеска е многу лесно да се пронајде летало затоа што тоа го има скоро во сите кинески продавници. Оваа кинезиолошко-рекреативна игра е многу корисна затоа што ...

Read More »
Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu