Home / Author Archives: kineziologija (page 4)

Author Archives: kineziologija

XXII Симпозиум за спорт и физичко образование на младите

Во организација на Федерација на спортски педагози на Република Македонија во периодот 4-5 октомври 2019 година во хотел Дрим во Струга се одржа XXII Симпозиум за спорт и физичко образование на младите. Како партнери на  Федерација на спортски педагози на ...

Read More »

Трети на ноќна ориентација во Говрлево

Дванаесет извидници или три патроли на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес во периодот од 20-22.9.2019 год. земаа учество на акцијата која беше насловена како “Се плашите ли од темнината“ во организација на извидничкиот одред “Методи Митевски-Брицо“ од Скопје. Целта ...

Read More »

XXXIV Средби на извидниците Велес 2019 во чест на Државноста на РМ

Извидничкиот одред “Димитар Влахов” од Велес  одбележувајќи го 67 годишното постоење на одредот во Велес и Република Македонија и 70 години извидништво во Велес , во периодот од  6-8.9.2019 год. во извидничкиот центар “Голозинци“ ги организираше јубилејните традиционалните 34-ри Средби ...

Read More »

Колку сме физички писмени ?

Македонија има висок  степен  на неписменост, а колку има  физички писмени и кој знае што е тоа физичката писменост?  Со неа не се раѓаме, а таа ни е значајна исто толку важно како учењето на  букви и бројки. Што е ...

Read More »

Од напад до одбрана во кошаркарската игра

Кошаркарската игра е сложена и комплексна кинезиолошка активност која што изобилува со широк спектар на активности, но околу интензификацијата на активностите на играчите пресметката е следна:кошаркаската игра се игра 40 минути, а на теренот се две екипи. Нека на секоја ...

Read More »

Одбојкарите на ССОУ “Коле Неделковски“ четврти во Државната лига за средни училишта во Република Мекедонија

На 22.5.2019 год. (среда) одбојкарската екипа на ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес во спортската сала на СМУ “Никола Штејн“ во Тетово зема учество на третиот турнир и завршен турнир на Државната лига во ОДБОЈКА за средни училишта во машка конкуренција. ...

Read More »

Меѓународен училишен спорт во Велес

Средното училиште “Коле Неделковски“ како домакин на средното училиште “Станислав Сташица“- Новогард од Република Полска на 21.5.2019 год. (вторник) организираше спортски натпревари помегу учениците од двете училишта. Во рамките на спортските натпревари се организираа натпревари во одбојка и кошарка. Натпреварите ...

Read More »

Велешките извидници на 44 Меморијал “Чика Драги“ во Ниш

Извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес на покана на извидничкиот одред “Мија Станимировиќ“ од Ниш, Република Србија во периодот од 10 до 12 мај 2019 година со осум извидници – зема учество на “44 Меморијал Чика Драги“. Овој меморијал претставува ...

Read More »

46 Меморијал – “Марко Граорковски“ го освоија извидниците од Велес

Во Катлановска Брезица во организација на извидничко поречанскиот одред “Јадран“ од Скопје од 19 до 21.4.2019 год. се одржа 46 Меморијал Марко Граорковски“. Овoj меморијал ги опфаќаше следните категории на членство: извидници (12-15 години), истражувачи-ровери (16-24 години). Учесници на Меморијалот ...

Read More »

Одбојкарите на ССОУ “Коле Неделковски“ обезбедија настап на државните натпревари

На 18.04.2019 год. (четврток), во спортската сала при СОУ “Наум Наумовски – Борче“ во Пробиштип се одржа вториот турнир на Регионална лига во обојка за средни училишта во машка конкуренција на регион исток. Во рамките на овој турнир земаа учество ...

Read More »
Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu