Home / Author Archives: kineziologija (page 2)

Author Archives: kineziologija

м-р Ангелче Гушев – најуспешен спортски педагог за 2019 во Велес

Во рамките на манифестацијата Избор на спортист на град Велес за 2019 година во организација на Општина Велес и Сојузот на спортови на Велес на 29.12.2017 год. (петок) на бродот “Панини“ на Велешко езеро, професорот по спорт и спортски активности ...

Read More »

Избор на спортист на Велес за 2019

На 27.12.2019 год. (петок) на бродот “Панини“ се одржа  јубилејното шеесетто издание на традиционалната манифестација “Избор на најдобар спортист и екипа на Општина Велес” во организација на Сојузот на Спортови, а под покровителство на Советот на Општина Велес и градоначалникот ...

Read More »

Спортски натпревари во рамките на патроните активности на ССОУ “Коле Неделковски“ од Велес

ССОУ “Коле Неделковски“ ракомет (машки) Во рамките на активностите по повод патрониот празник на ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес, на 10.12.2019 год. (вторник) во спортската сала при училиштето, се организираа спортски активности со учество на екипи од основните општински училишта ...

Read More »

Правилен тренажен процес – превенција од спортски повреди

Runner leaving starting blocks with ekg printout behind За еден тренажен процес да е адекватен тој треба да ја има следните карактеристика и тоа – превенција на спортски повреди. Таа превенцја на тренажниот процес се дели на: ПРИМАРНА ПРЕВЕНЦИЈА – ...

Read More »

Ракометната екипа на ССОУ “Коле Неделковски“ прва на зонските натпревари

ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес На 5.12.2019 год. (четврток) во спортската сала во Богданци во организација на Федерацијата на училишен спорт на Македонија се одиграа зонски натпревари во ракомет – машки за средно образование за зона Велес. Постигнати се следните ...

Read More »

Mониторирање на срцевата фреквенција

Срцевата фрекфенција (СФ) се користи како стандард и добар индикатор  за интензитетот на вежбањето. Тука постои линеарна зависност помеѓу срцевата фрекфенција  и инензитетот на физичко оптоварување. За користењето на срцевата фрекфенција и нејзиното мерење и методите на сметање како индикатор ...

Read More »

Ракометната екипа на ССОУ “Коле Неделковски“ прва во Општина Велес

Во организација на Сојуз на училишен спорт – Велес и Општина Велес, во периодот од 5 до 29 ноември оваа година се реализираше  општинската лига – ракомет (машки)  во која што учество земаа сите средните училишта од Велес. Натпреварите се ...

Read More »

Прво спортско здружение во Велес со Сертификат за квалитет IASS 2019:2021

По предходна анализа на позитивни споменувања, како и од екстерна анализа од аспект на услужливост и доверба, гаранција за квалитет на услугите кои ги испорачува Здружението Центар за Кинезиологија Велес и неговото позитивно пристапување во соработка со трети лица ова ...

Read More »

Рана физичка активност

Училишната возраст е време на постојан раст и развој. Физичката активност за време на развојната фаза ги зацврстува фундаменталните вештини потребни за водење на здрав и активен живот како возрасен. Овие вештини вклучуваат, но не се ограничени на агилност, рамнотежа, ...

Read More »

План за професионален развој

Во овој прилог сакам да Ви претставам модел на Личен план за професионален развој кои што може да биде добар пример за создвање на сопствени лични планови конкретно за наставниците по физичко и здравствено образование и спорт и спортски активности. ...

Read More »
Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu